Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

WK Inline Skate levert Gelderse economie ruim 1 miljoen euro op

Deze zomer was Gelderland gastheer van de wereldkampioenschappen inline en freestyle skaten. Het evenement georganiseerd door TIG Sports en de KNSB, zorgde voor 1,1 miljoen euro aan economische impact. Verder gaven bezoekers een 8,3 als rapportcijfer en werden 19.000 extra beweegminuten gemaakt door recreatieve deelnemers aan de Telegraaf Skate Arnhem.

Nog nooit waren de WK inline skaten in Nederland en werden de twee skate disciplines op één toernooi gecombineerd. Er werden helaas geen medailles voor Nederland behaald bij de senioren. Toch waren de bezoekers het evenement heel erg positief. Projectleider en sporteconoom Jelle Schoemaker van HAN Sport en Bewegen geeft aan dat het gemiddelde rapportcijfer bijzonder hoog is. “Het lukte de organisatie om de relatief kleine sport op een aantrekkelijke manier te presenteren, zowel op de baan in Heerde als in het centrum van Arnhem. De bezoekers hingen op zaterdagavond letterlijk uit hun ramen en balkons om een glimp op te vangen van de 100 meter sprint door de Weertjesstraat.”
Driekwart van de bezoekers gaf dan ook aan dat het evenement een diepe indruk heeft gemaakt en hem of haar nog lang zal bijblijven.

http://www.sporteconomie.nl/wp-content/uploads/2018/12/WKinlineskate2018.png

Veel buitenlandse bezoekers

De wereldkampioenschappen duurde in totaal negen dagen en werden 20.000 keer bezocht door ruim acht duizend individuele bezoekers. Een op de zes bezoekers kwam uit het buitenland. Samen met de uitgaven van de organisatie, deelnemers en media zorgde zij voor 2,4 miljoen euro aan bestedingen. Daarvan zou 1,1 miljoen euro zonder het evenement niet in Gelderland zijn beland. Dit is de additionele economische impact van het evenement.

Extra beweging

Het evenement was niet alleen voor topsporters. Iedereen kon op de slotdag deelnemen aan het WK tijdens de Telegraaf Skate Arnhem. Ongeveer een kwart van de 150 deelnemers gaf aan extra te zijn gaan bewegen door dit evenement. Dit zorgde voor ongeveer 19.000 beweegminuten die extra zijn gemaakt ten opzichte van andere weken. Bijna alle deelnemers geven aan dat ze van plan zijn vaker te gaan deelnemen aan toertochten en een derde is van plan zich aan te melden bij een vereniging.

Bekijk hier de volledige rapportage van het WK Inline Skate 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: